5 JOCS DE MINDFULNESS PELS MÉS MENUTS DE CASA

Bon dia lectors! Fa uns dies us vam demanar de què us agradaria que parléssim al blog i alguns de vosaltres vau coincidir en que compartíssim idees per practicar mindfulness amb els més petits. Us expliquem algunes propostes:

  • Mandales: a més de pintar o dibuixar mandales, també podeu convidar als petits a construir mandales amb diferents materials. Podeu utilitzar elements naturals com pedres, fulles,… petites joguines, material escolar,… és important que els infants puguin tocar i agafar el material a l’hora de fer les seves composicions.
  • Caminar descalços: caminar per sobre de diferents materials és una activitat que els ajudarà a sentir el que tenen a sota els peus i quines sensacions els aporta. Podeu preparar un petit circuit sensorial i demanar què és el que estant trepitjant i que els fa sentir.
  • Missatge secret: dibuixar amb el dit alguna cosa o escriure una lletra a l’esquena, els peus o a les mans de l’altra persona pot ser una activitat divertida per posar en marxa els sentits. Abans de fer-ho cal que visualitzeu allò que voleu representa i lentament feu el dibuix. Podeu jugar a endevinar què és.
  • El camí conscient: aprofitar el camí cap a l’escola o quan anem de passeig per proposar mirar les coses “de veritat”. És a dir, recordar tres coses en les que ens hem fixat i després compartir tot el que hem observat: com és, quina forma té, els colors, quins so fa, si és el cas, quina olor,…
  • La granota: per començar a introduir als infants a exercicis de meditació, pot anar bé explicar una petita història de la granota que els ajudi a entendre el concepte d’atenció i respiració.

“La granota és un animal curiós. Pot fer salts enormes però també pot estar molt tranquil·la. S’adona de tot el que passa al seu voltant, però no hi reacciona sempre. Respira i es manté tranquila. D’aquesta manera la granota no es cansa i no es deixa endur per la mena d’idees que li passen pel cap. Manté la tranquilitat. Manté la calma mentre respira. La panxa se li infla i se li desinfla. Nosaltres també podem aconseguir comportar-nos com una granota. L’única cosa que es necessita és parar atenció a la respiració. Val atenció i serenitat.” Text extret del llibre Tranquil i atent com una granota de Eline Snel.

Us animem a practicar-los i a comentar les vostres experiències!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s