El blog

Benvinguts al blog de Petita àncora, un espai per compartir pràctiques, eines i estratègies per ensenyar als infants a connectar amb el moment present.

Com ajudar als infants a calmar-se i relaxar-se? Com ajudar-los a concentrar-se en el que estan fent? Com ajudar-los a gestionar les emocions?

Les evidències científiques ens demostren que el IOGA i el MINDFULNESS ens hi poden ajudar moltíssim i la nostra experiència ho confirma.

IOGA

Ioga significa “unió”. Per una banda, unió amb nosaltres mateixos, integrant de manera harmònica tots els nivells de l’ésser humà: cos, ment i cor. I per altra banda, la unió també amb el món que ens envolta.

El ioga és una pràctica antiga que utilitza un ampli ventall de tècniques per millorar el benestar, a més de ser una eina molt poderosa en el camí del creixement personal i espiritual.

MINDFULNESS O ATENCIÓ PLENA

La meditació és una eina senzilla i eficaç que aporta molts beneficis i ens ofereix diferents estratègies d’autoconsciència. Partim de la idea que la presència conscient és font de felicitat i utilitzem el mindfulness per aconseguir-ho.

“Consisteix en estar present de manera conscient, a comprendre el que passa ara tot adoptant una actitud oberta i benvolent. Estar present aquí, en l’instant, sense opinar, sense rebutjar el que succeeix, sense deixar-se endur pel nerviosisme diari. No pensar en el que passa en aquest moment, sinó ser-hi aquí i ara”.

(Eline Snel, 2013)

Què és “tirar l’àncora”?

És la nostra manera d’entendre el concepte d’atenció plena:

Entrar en contacte amb l’experiència que estem vivint, aquí i ara, sense voler modificar-la, sense jutjar-la, acceptant-la tal com és. Habitar l’instant present: viure, existir, connectar, respirar. Alliberar-te dels pensaments i sentir. Aturar-se, prendre consciència de la respiració i aclarir-se. Calmar la ment. Mirar cap endins, dedicar una mirada amable cap al nostre interior.